20120514

Elektronik Aletlere Karşı Tutumlar


Hepimizin evinde binlerce değişik elektronik aletler var. Bazen onlara karşı çok saygısız davrandığımı hissediyorum. Saygısızlıktan kastım çarpınca özür dileyelim ya da kullanmadan önce izin alalım değil. Örneğin bizim evde hiçbir şeyin fişi kolay kolay çekilmez. Onun da dinlenmeye hakkı var. Sen 7/24 ayakta beklesen her an yürümeye hazır olsan daha çok yorulmaz mısın ayrıc daha da çok enerji harcarsın. Onlar elektrik tüketiyor sen yiyecek içecek. Arada ki tek fark duyguysa, hepimizin etrafında hislerini kaybetmiş çok insan vardır. Bazen onlarda bizim gibi bıkıyorlar yoruluyorlar. İşte o anlarda biz ne yapıyoruz.


Kapatıp-açma:Özellikle bilgisayarlarda eski model ise direkt yapılan şey reset tuşuna basmak. Düşünsenize hoop elektrikler gitti yani insandan örnek verecek olursa damarınızı kestiler. Bana gör bu tuş Türkler için icad edildi. Çünkü biz millet olarak bir şeye kızarsak ilk yapacağımız şey şiddete başvurmak. Burda da zırt diye elektirksiz bırakıyoruz.


Üfleyip tekrar denemek: Bu hareketi yine biz Türkler yapıyoruz. Cd, dvd, flash yada taşınabilir modemler error vermeye görsün hemen çıkartır üfler geri takarız. Neden çünkü temizlik imandan gelir :D


Vurmak:Şiddeti seven bir toplum olduğumuz her halimizden anlaşılıyor malesef. LCD televizyonlar çıkmadan önce tüplü, kocaman tvler vardı bazen görüntü kayar yada gelip giderse evin tv manyağı olan kişi kalkar birkaç tokat atardı tvye. Nasıl olurdu bilmiyorum ama gerçekten düzelirdi.


Umursamamak:Örneğin elektrik süpürgesiyle ev süpürürken süpürge bir o tarafa devrilir bir öteki tarafa kapanana kadar yanına gitmeyiz. Zaten huyumuzdur Bir şey son raddeye gelmeden düzeltmeye çalışmayız.


Tekmelemek:Örneğin buzdolabını açtınız çok açsınız ve dolap bomboş. Sanki bu dolabın suçuymuş gibi kapağa bir tekme savrulur. Sonra bir ayak acısı ardından gelen küfürler.




2 yorum:

  1. Bu yazı bana diyor ki ; "oğlum tam yerine geldin. Bu blog tam senlik."

    YanıtlaSil