20130429


   O an tamamen yalnızsın. Yanındaki sırada daima boş bence bunun sebebi hayatının yan sırada oturduğunu düşünmen. O an yanında olan şey kaderin belki biraz şansın birazda talihsizliğin. 
   Hayatını nasıl yaşayacağını tam olarak o an belirlemeni istiyorlar senden. Elinden geleni yapıp yapmamakta özgürsün ki tabii ki götün terleyinceye kadar harıl harıl soruları çözüyorsun sanki o sınıfta sadece sen varmışsın gibi kendinden başka hiç kimseyi görmüyorsun. 
   Soruları  çok iyi anlıyorsun ama belki de o an o kadar heyecanlısın ki saate baktığında hangisinin akrep hangisinin yelkovan olduğunu anlayamıyorsun. Saatin kaç olduğunu bir türlü anlayamıyorsun iyice heyecan yapıyorsun ve sonunda görevliye soruyorsun kadın hesaplayamadın mı diye soruyor pis pis gülerek. Aklına o an uzağı göremiyorum demek bile geliyor saatin kaç olduğunu bile anlayamacak durumdasın ama senden hayatını istiyorlar sonra vakit tamam ellerinizi kaldırın diyorlar ve teslim oluyorsun. İster hepsini doğru yap ister çok çalış ama bi bok yapama sen ve yakınların hariç kimsenin umrunda olmaz. Hele de rakiplerin hiç s*klemez bir de aksine bir rakip daha gitti diye düşünürler. 
Bütün eğitimciler ailelelere şunu önerir çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamayın ama kıyaslamanın alasını yaparlar kaçıncı olmuşun kızım pu anın kaç diyen soran kişilerle dolar etraafın bi anda hiç tanımadığın akrabaların arar sınav sonucunu öğrenmek ve kendi çocuklarıyla kıyaslamak için. Hepsine de küfredesin gelir ama yapamazsın tabii ki. :Neyse bu boktan olaylar bitince yeni sınava hazırlanmanı beklerler senden ve yine onların beklediği şeyi yaparsın. İstesende istemesende...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder